Geslaagd seminar Yoshigasaki sensei

Geslaagd seminar Yoshigasaki sensei

Afgelopen weekend was Yoshigasaki sensei te gast in onze dojo in het zonovergoten Utrecht. Al ruim voor de aanvangstijd van het seminar zat de mat vol met enthousiaste aikidoka uit binnen- en buitenland. Yoshigasaki nam ons mee van point mathematics naar line mathematics en liet ons ervaren hoe je je geest vrij kan laten ‘bewegen’ terwijl je lichaam rustig en onbewogen blijft. Uiteraard werd er ook veel geoefend met diverse aikidotechnieken, zowel met als zonder wapens. Ge├»nspireerd en voldaan kijken we terug op deze bijzondere dag!

Ons verenigingslid Huib doet verslag:
Waar haalt een mens zijn wijsheid toch vandaan? Voor mij was het een wat je noemt eyeopener dat we in onze moderne tijd denken van punt naar punt. Steeds weer nieuwe doelen stellen, wat vaak weer ten koste gaat van iets anders, of erger anderen. En dat de natuur zich daar niet mee bezig houdt, en meer de doorlopende lijn beleeft. Zoals het plantje zich een weg groeit in de harde rots.
Gewoon twee verschillende soorten wiskunde, aldus Yoshigasaki Sensei.

De belangstelling voor het seminar was groot. Als beginnende Aikidoka had ik niet gedacht dat er zo veel mensen met deze sport bezig zijn. En vooral imposant ook, met die zwarte rokken of ook hakama genoemd. De sfeer is gemoedelijk en verwachtingsvol. Het leuke is dat we elkaar als vanzelf ontmoeten, omdat we elke oefening opnieuw een nieuwe partner uitnodigen. Zo leer je op een natuurlijke wijze toch steeds weer meer mensen kennen. Volgens de line-mathematics zeg maar.

Foto’s volgen binnenkort op onze facebookpagina.

home