Introductiecursus van start

Introductiecursus van start

Afgelopen woensdag is de 6-weekse introductiecursus van start gegaan! Eén van onze nieuwste leden Huib deelt zijn ervaring van de eerste dag:

Met z’n allen naast elkaar op de mat, in een dikke rij, in afwachting van de warming up. Terwijl ik de rust bij me laat indalen geniet ik daar van. Leuk hoor, er zijn aardig wat belangstellenden op de introductiecursus afgekomen. En omdat ik zelf nog niet zo lang meetrain had ik me verheugd op deze training met Pim. Blijkbaar vind ik het fijn om toch iets van een goede basis aan te leggen.

Waar Eugène in zijn training pittig liet doorpakken, was er bij Pim tijd en aandacht voor de nieuwkomers en hun verwachtingen of vragen. Met Pim kun je alle kanten uit en hij is altijd bereid je aan de hand van een stevige greep alle hoeken van de mat te laten zien. Een bijzondere associatie met vliegen werd opgevolgd door de vraag om een (pols-)klem. Toevallig staat er op onze facebookpagina een tekeningetje. Zoek die er maar eens bij. ‘Ai’, denk ik wanneer ik dat plaatje zie.
Het mooie van Aikido, voor mij, is de kunst van het voortdurend voelen hoe het zit met behoud van mijn eigen positie of vermogen en dat van mijn ‘partner’. Aikido doe je samen, en dat kwam in deze eerste introductieles supergoed tot uiting.