Ki-Aikido trainers

De trainingen worden verzorgd door de volgende leraren:

  • Eugène du Long, 7e dan aikido, 6de dan ki-aikido, rijks gediplomeerd aikidoleraar
  • Pim van Dun, 4e dan
  • Marco van Batenburg, 3e dan

Eugène du Long (1950) is hoofddocent van onze vereniging. Binnen de stroming van ki-aikido is hij één van de pioniers in Nederland. Eugène is oprichter van het Ki-Aikidocentrum, gevestigd in Den Bosch. Eugène is sinds 1980 aikidoleraar en geeft les volgens het gedachtegoed van Yoshigasaki sensei.

Pim van Dun (1956) beoefent sinds 1984 aikido. Na twee jaar aikikai-aikido stapte hij over naar ki-aikido. Hij trainde bij verschillende leraren, van wie Eugène du Long en Kenjiro Yoshigasaki sensei voor hem de belangrijkste zijn. Waar de Zen-traditie in essentie een vrij individuele weg aangeeft, vormen de krijgskunsten hierop een uitzondering, omdat de relatie met de ander hier juist centraal staat. In de praktijk is aikido voor hem plezier in bewegen, oefenen en verbeteren van de technieken en ‘serieuze humor’ op de tatami.

Als mooie aikido-momenten noemt hij: ‘rond 1990, zomerstage in Sint-Michielsgestel: stoeien op die grote tatami met mijn zoon in een kleuter-judopakje’ en ‘2011, het examen voor derde dan, terwijl ik voor de examens eerste en tweede dan nog heel nerveus was, kwam er bij het laatste examen een kalmte over me: zoals het nu gaat, gaat het en dat is zover als ik nu ben.’

In het dagelijks leven is Pim van Dun werkzaam als psychotherapeut / psychodramaturg in eigen praktijk te Zegveld.

Marco van Batenburg (1976) is sinds 1995 fanatiek aikidoka en traint bij Eugène du Long. Marco verzorgt het eerste half uur van de trainingen, waaronder de warming up en ki-oefeningen.